luni, 3 ianuarie 2011

Violeta Asimionesei, partaj al averii pentru a putea fi executată în vederea recuperării unei datorii de 870.000 de lei

Curg belelele pentru Delta Press Investment, societatea care administra în trecut ziarul de santaj Bună Ziua Iaşi. Firma este în insolvenţă, risca oricind sa fie evacuata de către Consiliul Judeţean din sediul din Codrescu pentru datorii de miliarde de lei vechi, si este confruntata cu un val de dezertarei a unora dintre cei mai credincioşi angajaţi.
Concomitent, o sumedenie de alte firme cer insolvenţa Delta Press, iar unele banci casuta sa recupereze credite neplătite pentru care s-a început executarea silită.

Bomboana pe coliva este împărţirea de către judecător a averii sotilor Asimionesei pentru ca bucata ce-i va reveni Violetei Asimionesei să fie scoasă la licitaţie.
Cea mai recentă lovitură pentru cei doi vine dintr-o afacere din Cernavodă, unde familia Asimionesei a pus mâna, la un moment dat, pe societatea Atom Service SA. Cum firma a intrat în insolvenţă, actele societăţii a ajuns la un lichidator judiciar care a descoperit că Violeta Asimionesei este răspunzătoare personal pentru datorii, acestea nefiind rezultatul mersului firesc al pieţei. O acţiune prin care Violeta Asimionesei si un anume Laurentiu Achihaiei să fie declarari responsabili şi buni de plată, depusă de lichidatorul MG Activ Insolvency SPRL la Tribunalul Constanţa, a avut succes (deşi majoritatea sunt respinse, în mod obişnuit), suma pe care aceasta urmează să o achite creditorilor fiind de 870.076 de lei. Sentinţa a rămas definitivă şi irevocabilă la Curtea de Apel Constanţa, în acest an, aşa că lichidatorul a făcut următorul pas, în lipsa plăţii voluntare a debitorului.
Zilele trecute a depus la Judecătoria Iaşi o acţiune în care cere partajarea bunurilor comune deţinute de Violeta şi Ghiocel Asimionesei, în situaţia unei sentinţe favorabile partea acesteia urmând să fie scoasă la licitaţie până la îndestularea datoriei de 870.000 de lei. Procesul va începe pe 21 decembrie. Priintre bunurile cunoscute ale celor doi se află un apartament în Păcurari, o vilă în construcţie în Bucium şi nişte terenuri intravilane în municipiul Iaşi. (I.C.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu