duminică, 16 ianuarie 2011

Ghiocel Asimionesei, trimis din nou la judecata pentru santaj prin presa


Instanta a decis ieri sa caseze sentintele prin care patronul din umbra al BZI a fost achitat si sa rejudece cauza.
Familia Violeta si Ghiocel Asimionesei controleaza un lant de firme, printre acestea fiind si cea care editeaza cotidianul acuzat ca santajeaza oamenii
Procesul in care patronul din umbra al cotidianului „Buna Ziua Iasi" este acuzat de santaj va fi reluat de la toamna, in urma unei decizii definitive date ieri de magistratii Curtii de Apel Cluj. Asimionesei fusese achitat atat la Judecatoria, cat si la Tribunalul Cluj, dupa ce a fost trimis in judecata in urma cu 7 ani. „Instanta a admis recursurile declarate de partile civile si DNA impotriva deciziei penale nr. 200/A/ 07.06.2011 pe care o caseaza in intregime. Retine cauza spre rejudecare", se precizeaza in decizia Curtii de Apel Cluj.
Una din partile civile care au declarat recurs impotriva achitarii lui Ghiocel Asimionesei a fost deputatul Relu Fenechiu. Acesta a fost luat prin surprindere la aflarea deciziei de la Cluj. „Nu ma asteptam la o astfel de decizie. E foarte bine, pentru ca ceea ce au facut acesti indivizi ar trebui sa fie de domeniul trecutului in presa din Romania. Au fost zeci de oameni santajati. Instanta trebuie sa constate faptul ca acesti oameni continua sa faca presa prin santaj si ca au fost multi oameni distrusi prin aceasta practica", ne-a spus Fenechiu.
In motivarea recursului, procurorii DNA au punctat pericolul pe care l-ar reprezenta Asimionesei, care a „constrans libertatea psihica" a partilor vatamate, santanjandu-le cu publicarea unor materiale compromitatoare. „Din vastul probatoriu administrat in cauza rezulta continutul concret al amenintarilor facute de catre inculpati la adresa partilor vatamate, precum si modul in care libertatea psihica a acestora a fost constransa, prin darea in vileag a unor fapte compromitatoare in scopul evident de obtinere a unor foloase materiale injuste de catre inculpati, fiind confirmate invinuirile aduse inculpatilor prin actul de sesizare al instantelor", precizeaza procurorii in motivarea recursului, potrivit presei locale. Alaturi de Ghiocel Asimionesei, a mai fost trimis in judecata pentru santaj si Alin Tocan, fost redactor-sef al cotidianului. Din rechizitoriul intocmit de procurori reiese ca, intre 2000 si 2004, cei doi ar fi santajat mai multi oameni politici sau de afaceri din Iasi. Ghiocel Asimionesei nu a putut fi contactat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu