marți, 26 ianuarie 2010

Infractorul Asimionesei îşi pune reporterii să accepte procese pierdute şi despăgubiri imense pentru un biet angajat

Condamnat deja la 3 ani de închisoare cu suspendare, Ghiocel Asimionesei nu s-a lăsat de practicile care l-au adus în fața judecătorilor. A găsit însă o rețetă care, deocamdată, îl ferește de pârnaie. Rețeta lui Ghiocel îi înfundă însă pe reporterii BZI, obligați de patron să-și asume "articolele" mizerabile şi, în consecinţă, să înghită ei condamnările. Un astfel de caz s-a petrecut zilele trecute cu reporterul Valentin Huţanu (foto dreapta). Acesta a fost obligat de Asimionesei să îşi asume răspunderea pentru valul imens de lături aruncat de BZI în capul deputatului Anghel Stanciu.
 Judecătoria Iaşi a decis pe 23 iulie că firma şantajistului de la BZI nu e responsabilă pentru atacurile murdare la adresa lui Stanciu, dar reporterul ce a semnat "articolele" trebuie pedepsit. Aşa că Valentin Huţanu a fost condamnat la plata a 5000 lei şi la "prezentarea, în mod public în cadrul ziarului „Bună ziua Iaşi”, a scuzelor, faţă de reclamant, referitoare la articolele de presă analizate prin prezenta".
Asimionesei - şantajist mizerabil
Anghel Stanciu a fost umplut de valuri de lături de către BZI pentru că nu a acceptat să plătească taxă de protecţie mascată sub forma unui contract de publicitate. Spre deosebire de cei mai mulţi dintre cei peste 500 de ieşeni bălăcăriţi doar în ultimii ani de BZI, Stanciu nu a înghițit umilința ci a cerut judecătorilor să facă dreptate.
Deși atitudinea verticală a lui Anghel Stanciu în fața șantajiștilor de presă e cunoscută de ani de zile de colegii săi din PSD, mulți dintre cei înjurați de BZI au cedat presiunilor și au cotizat. Unii pentru a fi lăsați în pace alții pentru a fi atacați dușmani de-ai lor. Cel mai cunoscut caz este cel al primarului Gheorghe Nichita. Făcut ani la rând "hoț", "tâlhar", "jnapan", "cioclul Iaşului" şi multe alte asemenea "drăgălăşenii" marca BZI, Nichita a acceptat în cele din urmă să plătească taxă d eprotecţiue. Ca urmare, acum ziarul de şantaj numai nu-i face statuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu