duminică, 23 ianuarie 2011

Fabrica de dosare penale a lui Ghiocel dă rateu după rateu. Culmea prostiei, şantajiştii de presă se mai şi laudă cu asta


Mai multe dosare penale făcute în grabă de anumiţi procurori la cererea şi presiunea şantajiştilor de presă au fost desfiinţaate recent de judecători.
Numai în ultimele două săptămâni magistraţii au dat de pământ cu două din cele mai cunoscute dintre dosarele coapte de BZI la adresa unora din cei care nu au vrut să cedeze şi să achite taxă de protecţie sub formă de publicitate la ziarul de şantaj.

Cazul Comănescu
De ani de zile BZI îl terorizează pe omnul de afaceri Constantin Comănescu cu tot felul de reclamaţii la zeci de autorităţi de control sub motive deseori de-a dreptul SF. Motivul îl ştie tot Iaşul: Comănescu nu a înţeles niciodată să cedeze şantajiştilor şi să plătească "publicitate" către BZI pentru a avea linişte. Ba, mai mult, i-a şi reclamat penal pe cei de la BZI iar apoi a îndemnat întreg mediul de afaceri să procedeze la fel pentru a curăţa Iaşul de infecţia BZI.
În replică, cel mai murdar ziar din istoria Iaşului l-a umplut pe Comănescu şi firmele acestuia de lături apoi a cerut expres funcţionarilor de stat să pună şi ei presiune. Tactica e simplă şi probată în timp: din zeci de directori se vor găsi doi trei mai slabi de înger sau şantajbili de către BZI astfel încât să se forţeze amenzi mari la adresa lui Comănescu ori chiar dosare penale. Iar această tactică a funcţionat, omul de afaceri trezindu-se cercetat pentru nişte lucrări de îndiguire efectuate de o firmă a sa.
Făcut la plesneală, dosarul comandat de BZI a fost desfiinţat de judecători. Motiv pentru care şantajiştii au luat-o de la capăt cu presiunile. Numai că prostul dacă nu e şi fudul nu e prost destul, aşa că BZI recunoaşte singură că dosarul comandat anterior a fost făcut bucăţi de judecători (Vezi AICI )
Cazul Blăjuţ
Alt om de afaceri ieşean de succes atacat mizerabil de BZI doar-doar o ceda şi o accepta să plătească mii de euro lunar ca taxă de protecţie este Viorel Blăjuţ. Acesta din urmă a urmat o strategie diferită de cea a lui Comănescu - adică deşi a fost înjurat şi el ca la uşa cortului, în cel mai pur stil Asimionesei, nu a răspuns în nici un fel şi nici nu i-a reclamat penal pe şantajiştii de presă.
Văzând că noua ţintă îi ignoră, cei de la BZI au dezlănţuit tornada de reclamaţii pe motive pentru care s-ar tăvăli de râs până şi un budist în timpul meditaţiei. Evident însă că s-au găsit şi funcţionari de stat cu o coloană de moluscă dispuşi să facă dosarele cerute de BZI numai pentru a fi lăsaţi ei în pace. Aşa că şi Blăjuţ s-a trezit cu un proces penal. Iarăşi evident, ca mai toate astfel de dosare comandate de BZI, şi acesta a fost făcut harcea parcea de judecători.
În acest moment s-a reafirmat "inteligenţa" şantajiştilor de presă: în loc să tacă şi să înghită, Ghiocel & co se laudă că dosarul lor a fost aruncat la coş de judecători. ( Vezi AICI )
Altă probă de presă tip BZI
În ultima vreme BZI parcă s-a întrecut în a-şi da singură cu parul în cap. Obişnuiţi să mintă mai ceva ca baronul MUnchasen, şantajiştii de presă au negat azi ce spuneau ieri sau au fluturat gogoşi de care se speriau până şi teoreticii beneficiari.
Un exemplu în acest sens este PALAS. Mari susţinători ai acestei afaceri scoase definitiv şi irevocabil în afara legii de trei instanţe de judecată, cei de la BZI nu au văzut nimic în neregulă la tunul imobiliar din spatele Palatului Culturii. Numai că în graba lor de a pretinde ce nu este au dat-o zdravăn în bară. Pe 9 decembrie 2008 BZI publica titlu mare"Supracerere pentru apartamentele de la Palas". Apoi detalia: "Pentru apartamentele de la Palas exista deja o lista de inscriere deschisa de circa 6 luni, cu aproape 1.200 de doritori • Asta in conditiile in care numarul apartamentelor din cele 5 blocuri din cadrul Palas, proiect dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascalu, nu trece de 600".
Supracererea invocată de BZI a fost atât de reală încât Dascălu a trebuit să renunţe la construirea de blocuri din lipsă de clienţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu