duminică, 2 ianuarie 2011

VIDEO: Aeroportul Iasi vs. "Buna Ziua Iasi"


Aeroportul iesean, in conflict cu singurul ziar local al carui patron a fost condamnat pentru santaj, Buna Ziua Iasi. Conducerea aeroportului a reactionat dupa ce publicatia a scris mai multe articole denigatoare la adresa institutiei.
In paginile cotidianului, conducerea aeroportului era acuzata ca favorizeaza anumite firme la licitatia organizata pentru consultanta privind executarea si constructiei noii piste. Singurul ziar al carui patron a fost condamnat pentru santaj, Buna Ziua Iasi, si-a zilele acestea o noua tinta - aeroportul iesean.
In doua articole, conducerea aeroportului este acuzata ca acorda contracte preferentiale la licitatiile pe care le organizeaza. De aceasta data, vizata era licitatia privind achizionarea de servicii de consultanta pentru constructia noii piste de 2.400 de metri, pentru care se spune ca a fost intocmit un caiet de sarcini discriminatoriu.
"Valoarea estimata a contractului este de 1,4 milioane lei. Se pare insa ca si aceasta licitatie va fi data cu dedicatie, din moment ce s-au facut criterii discriminatorii. Cum si licitatia mamut pentru proiectarea si executia pistei a fost oferita apropiatilor ministrului Relu Fenechiu, este de asteptat ca si in acest caz, sa se intample la fel", se arata intr-un articol care a aparut pe 17 iunie, in Buna Ziua Iasi.
Atacurile repetate ale cotidianului la adresa conducerii aeroportului nu au ramas fara ecou. Intr-un comunicat de presa, directorul aeroportului, Marius Bodea, spune ca toate aceste articole rau intentionate au ca scop obtinerea de anumite avantaje din partea unor potentiali ofertati si participanti.
" Indiferent de cat de tare vom fi injurati de cei care au fost deja condamnati pentru santaj, nu vom face greseala sa ne compromitem, sa cedam intereselor proprietarilor de facto ai acestui ziar. Sunt dezgustat de mizeriile si acuzele aruncate de asa-zisul ziar, fara motiv. Pe de alta parte, s-au trezit in Romania si cultivatorii de castraveti sa ofere consultanta pentru piste de aterizare-decolare a avioanelor. Este absolut nefiresc. Aceste practici trebuie stopate imediat printr-un demers legislativ", sustine Marius Bodea.  
Directorul aeroportului se referea la o societate din Tomesti, care are 3 angajati si care a sesizat Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor cu privire la modul in care Aeroportul a intocmit caietul de sarcini.
Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins-o, pe motiv ca este nefondata. Valoarea contractului este de 1,5 milioane de lei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu