joi, 6 ianuarie 2011

"Fenechiu a murit, trăiască şantajistul Ghiocel", transmite un parlamentar PNL

Omul pentru care Relu Fenechiu s-a făcut luntre şi punte oferindu-i bani cu nemiluita şi funcţii extrem de importante s-a lepădat de binefăcătorul său. Mai mult, Iuda de la PNL şi-a ales drept nou stăpân pe şantajistul Ghiocel Asimionesei, exact cel care a contribuit decisiv, alături de Gheorghe Nichita la conturarea dosarului în baza căruia Relu Fenechiu a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Trădătorul în cauză este Mugur Cozmanciuc, tânărul scos din neant şi făcut de şeful PNL Iaşi om de vază al judeţului.
Mugurel a încheiat anul 2013 la masă cu gâdele lui Relu
Pe 31 decembrie, la prânz, deputatul Mugur Cozmanciuc lua masa în Copou cu cine credeţi? Cu şantajistul de presă Ghiocel Asimionesei şi fiul acestuia. Adică exact cu cei care în acte patronează infama publicaţie BZI, hazna media prin care au fost vărsate în capul lui Fenechiu torente de lături. După două ore de râsete, Cozmanciuc s-a despărţit de Ghiocel senior şi junior cu gesturi de mare afecţiune - îmbrăţişări, pupături, strângeri afectuoase de mână.
Imaginile sunt fără echivoc. Ba, mai mult, observând că sunt filmaţi, şantajiştii de presă şi deputatul PNL nu s-au ascuns ci s-au pupat iar şi s-au îmbrăţişat ca nişte prieteni la cataramă.
Cozmanciuc știe, dar udă canapeaua
Atenţie, Mugur Cozmanciuc este un colaborator extrem-extrem de apropiat lui Relu Fenechiu ştiind foarte bine cât a suferit şeful PNL din cauza şantajiştilor de presă. Ştie şi cum a încercat BZI să-i falimenteze afacerile lui Fenechiu scriind ba că sunt alunecări de teren la cartierul de vile ridicat de liberal de Bucium, ba că Fene SRL truchează licitaţii sau alte grozăvii cu tentă economicăŞtie şi că BZI l-a atacat mizerabil pe omul Fenechiu făcându-l ba homosexual, ba acuzându-l că a accidental mortal o fetiţă de 8 ani.
Lovitura decisivă aplicată lui Fenechiu de BZI este însă celebrul dosar Transformatorul. Acesta a fost alcătuit în 2005 de Nichita şi oamenii săi, fiind publicat în foileton de BZI. Pentru că instituţiile statului au fost paralizate de Fenechiu (doar PNL era la guvernare) Ghiocel Asimionesei şi-a pus un om să-l pândească pe Traian Băsescu pe 24 ianuarie 2006 şi când preşedintele a intrat în hora din Piaţa Unirii i-a plasat dosarul ce l-a distrus pe Fenechiu.
Iată deci cu cine a găsit de cuviinţă Mugur Cozmanciuc să se îmbrăţişeze şi să se pupe lung în prag de an 2014.
Fenechiu l-a făcut om
În 2004 Mugur Cozmanciuc era un terchea-berchea aciuat la PNL Iaşi. A intrat însă sub pulpana lui Relu Fenechiu şi a "explodat". Imediat a intrat în Consiliul Local ajungând, logic, şef de grup. A trebuit să demisioneze însă după ce a fost prins cu o găinărie - încerca să căpuşeze cu 1000 de euro o regie a Primăriei.
Mentorul Relu nu l-a lăsat pe bară și l-a instalat șef la Oficiul de Cadastru, cu salariu de 100.000.000 lei vechi pe lună dar mai ales cu drept de semnătură pe documente ce te făceau milionar în euro. Era epoca marilor tunuri imobiliare. Până în 2008 săracul Cozmanciuc acumulase un apartament cu 4 camere la Gară, două mașini și mai multe terenuri foarte scumpe. Asta la vedere, pentru că în realitate prosperitatea era mult mai mare.
În 2009 guvernarea PSD-PDL l-a debarcat pe Mugurel de la Cadastru, dar "tata" Relu i-a găsit un nou post de vis: director de marketing la CET, cu 50 de milioane pe lună pentru o muncă inexistentă. Postul respectiv nu exista înainte în organigrama CET, iar faptul că el a fost creat special pentru Mugur la o regie controlată cu mână de fier de Nichita arată cât de drag i-a fost lui Fenechiu pupilul său. Concomitent, specialistul PNL în probleme municipale şi de cadastru a devenit brusc expert în probleme judeţene, aşa că a fost numit de Fenechiu şi şef al grupului de consilieri judeţeni ai PNL.
În 2012 Cozmanciuc s-a dat iar peste cap şi a devenit expert în probleme de Mediu, fiind numit, cu ajutorul "tătucului" Fenechiu, la ministerul de resort. De parcă nu era suficient, Fenechiu a angajat-o şi pe soţia lui Cozmanciuc la un minister, e vorba de cel al Transporturilor, în perioada în care a fost titular acolo şeful PNL Iaşi. Iardin toamna lui 2012 acelaşi Cozmanciuc a fost făcut de Fenechiu şi deputat.
Iată deci pe cine a trădat Cozmanciuc

Mugurel: "nu am comis nimic ilegal sau imoral"
Chestionat de noi asupra întâlnirii cu cel care a dinamitat imaginea publică a şefului PNL Iaşi, dar mai ales a gradului ridicat de intimitate arătat şantajistului Ghiocel Asimionesei, Mugurel Cozmanciuc a reacţionat sfidător: "n-am comis nimic ilegal sau imoral. Mai degrabă mi se pare imoral ce faceţi voi". Întrebat cum ar fi reacţionat dacă ar fi văzut imagini cu un PSD-ist apropiat de Gheorghe Nichita pupându-se cu Asimionesei în condiţiile în care BZI l-a porcăit copios pe şeful PSD, Cozmanciuc s-a fâstâcit câteva momente apoi a revenit: "n-am comis nici o infracţiune".
Am încercat să-i contactăm pe Relu Fenechiu, Cristian Adomniţei şi Gheorghe Nichita, dar nici unul din cei trei nu a răspuns la telefon şi nici la SMS-uri.
Mesajul indirect al lui Cozmanciuc: "Fenechiu e istorie"
Decizia lui Mugur Cozmanciuc de a se afişa în public alături de omul pe care Fenechiu îl consideră "cea mai mare ruşine a presei din Moldova" transmite tuturor liberalillor un mesaj foarte clar: Fenechiu nu mai are nici o putere. Altfel nimeni nu ar îndrăzni un asemenea afront la adresa şefului PNL Iaşi. Contextul este şi aşa foarte dificil pentru Fenechiu: d.p.d.v. politic a pierdut funcţia d eministru şi d elider zonal, iar d.p.d.v. uman e şi mai greu, peste câteva zile judecându-se un posibil ultim termen din dosarul în care a fost deja condamnat la 5 ani de închisoare. Un moment numai bun pentru a i se înfinge un cuţit în spate. Iar dacă autorul e şi un om pe care l-a cultivat şi protejat ca pe nimeni altul nu poate exista bucurie mai mare pentru Ghiocel Asimionesei.
Faptul că noul mentor al lui Mugurel este un condamnat penal pentru şantaj şi un individ ce are la activ acuzaţii grele de evaziune fiscală (un dosar făcut în 2007 de guvernarea PNL susţinea că firmele lui Asimionesei au ţepuit statul cu peste 2,5 milioane euro) arată şi care e nivelul deputatului PNL. Doar cine se aseamănă se adună, spune înţelepciunea populară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu