miercuri, 6 ianuarie 2010

BZI: Materiale laudative despre Popricani, urmează contract cu Primăria Popricani

Primăria Popricani a atribuit recent, direct, un contract mai puţin obişnuit în mediul rural, pentru servicii de tipărire carte. Procedura a revenit firmei Grafic Beta Trust SRL, una dintre firmele prin care Ghiocel Asimionesei editează Bună ziua Iaşi.
Suspect este faptul că, în ultima vreme, Bună Ziua Iaşi s-a dovedit foarte „apropiată” de activităţile din Popricani. Astfel, pe 9 aprilie, în cadrul unui articol despre un concurs de educaţie rutieră din cadrul activităţilor din săptămâna „Şcoala Altfel”, iniţiativă cu mai mulţi organizatori, singurul care apărea cu declaraţie era primarul Valeriu Pârlog. În plus, un reporter s-a deplasat în comună pentru acest concurs, lucru curios. Iată un fragment din material: „Emotiile s-au putut citi in ochii elevilor mai ales atunci cand au primit foile de examen. (...) «Am organizat acest concurs impreuna cu reprezentantii Politiei Rutiere si cu cei din conducerea Scolii Popricani. Toti elevii care au participat la acest eveniment care face parte din programul «Scoala Altfel» au primit premii. Locul intai a fost premiat cu o tableta, locul doi cu un telefon, iar locul trei cu un mp4 player. Restul concurentilor au primit diplome si dulciuri», a declarat Valeriu Parlog, primarul comunei Popricani. Pe langa premii si diplome, elevii care au urcat pe podium s-au ales cu un asa-zis titlu de cel mai bun biciclist din sat si bineinteles cu mandria de a fi castigator.”
În ziua anterioară, pe site, titlul articolului fusese „Copiii din Popricani, participanti la un concurs extraordinar” şi era împănat cu zeci de poze şi filmuleţe.
La începutul anului, un alt articol via Popricani lăuda organizarea unui festival de dansuri tradiţionale în comună. (I.C.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu