sâmbătă, 8 ianuarie 2011

VIP-urile ieşene au descoperit un antivirus trăsnet





După 13 ani în care mii de somităţi ieşene au fost atinse de virusul urât mirositor numit BZI, s-a găsit și leacul la această maladie: indiferența. Vineri seară BZI (reamintim, singurul ziar trimis în judecată de DNA pentru șantaj prin presă) a organizat o petrecere la care a chemat, ca de obicei, toate VIP-urile locale. Dacă până acum sute de politicieni, oameni de afaceri, doctori sau alte somități veneau să-i felicite pe şefii BZI(unii de frica dea nu fi înjurați mai târziu de căldărarii de la BZI, alții din amiciție cu șantajiștii de presă), vineri a fost secetă de personalități la paranghelia șantajiștilor. Au lipsit 90% din parlamentari, n-au venit nici unul din șefii de filiale ale partidelor cât de cât importante iar oamenii de afaceri mari au fost mai puțini decât la apariția revistei Arici Pogonici. Toți par să se vindecat de frica față de șantajiștii de presă, descoperind un antivirus până acum de negăsit.
"A venit doar pleava"
Cea mai sugestivă descriere a boicotului VIP-urilor ieşene faţă de petrecerea BZI a dat-o chiar un angajat al "ziarului": "a venit doar pleava" a spus acesta la finalul petrecerii. "Pleava" o reprezenta funcţionărimea de nivelul doi sau chiar trei din administraţie sau spitale adusă de BZI special pentru a nu avea sala goală.
Un alt angajat al ziarului de şantaj a oferit şi el un indiciu al vindecării societăţii faţă de boala BZI: "nu mai scrieţi despre mine că aş fi şantajist. Nu e vina mea pentru ce fac ăia (arată cu mâna spre patronul BZI şi câţiva linguşitori ai săi)", a spus unul din reporterii BZI.
Politicieni care nu se pot vindeca de râia de presă
Singurele VIP-uri locale care nu s-au vindecat încă de paraziţii de la BZI pot fi numărate pe degetele de la o mână. Mai întâi a venit deputata Luminiţa Iordache, cea numită în trecut de BZI "Luminiţa Futache". Enervat de boicotul celorlalţi parlamentari şi amintindu-şi, probabil, ce fantezie avusese cu deputata de 60 de ani, şantajistul Ghiocel Asimionesei s-a năpustit asupra parlamentarei  inundând-o cu sărutări spre iritarea domnului Iordache.
După două ore, când deja mulţi invitaţi plecau, a mai apărut un deputat, PDL-istul Petrică Movilă. Stânjenit  că a eşuat strategia sa de a veni târziu pentru a nu fi descoperit, Movilă a zâmbit stângace şi a îngăimat o explicaţie către reprezentanţii TopIasi care filmau şi fotografiau momentul. "Nu e maşina mea, nu o pozaţi", a spus deputatul proaspăt coborât dintr-o maşină de teren de 50.000 de euro care nu figurează în declaraţia sa de avere. Când a fost întrebat ce caută la petrecerea celor care l-au umilit copios numindu-l "Muilă", "repetent", "mafiot" şi altele, Movilă a ridicat din umeri. Iar când i s-a amintit că l-a dat în judecată pe Asimionesei pentru şantaj, Movilă a spus moale: "păi se vede separaţia puterilor în stat, nu?
Un moment şi mai a oferit Tudor Ciuhodaru. Venit şi el la spartul petrecerii, Ciuhodaru a fost întrebat de TOPIASI.ro dacă el "ca medic recunoaşte un sistem bolnav" şi dacă în acel moment nu are "pacienţi de tratat". Păi tocmai de asta sunt aici, sunt doctor, recunosc sistemul bolnav", a spus Ciuhodaru. Imediat s-a repezit să se pupe cu cercetatul penal Ghiocel Asimionesei
Simirad a bătut un nou record de ruşine
Cel mai ruşinos moment al serii l-a oferit, de departe, preşedintele CJ, Constantin Simirad. Înjurat copios acum 10 ani de Asimionesei & co - "scrof", "godac", "obsedat sexual", "hoţ prost", "impotent" şi multe altele - Simirad s-a pupat repetat cu patronul BZI apoi a ţinut un discurs incredibil: "sunt mândru de ceea ce faceţi aici, la BZI.Ştiu că sunt unii care vă critică pătimaş, dar poate nu vor mai fi anul viitor în stare să facă asta. În schimbdumneavoastră vă urez să o ţineţi la fel ca până acum", a spus SImirad.
Prefectul Dragomir Tomaşeschi şi-a dat şi el cu firma-n gard declarându-se "încântat" de "modul activ în care face presă BZI".
Reamintim, sute de ieşeni au reclamat public şantajele repetate suportate din partea BZI şi valurile de lături vărsate în capul lor de cei care le cerea taxă de protecţie sub formă de publicitate. Procurorii DNA au confirmat cu vârf şi îndesat presa mizerabilă care se face la BZI trimiţând în judecată acest ziar sub acuzaţia de "şantaj prin presă"
Lichelele de casă ale lui Ghiocel
Ca şi în alţi ani, la paranghelia BZI au venit funcţionari ai statului care, teoretic, ar trebui să fugă ca dracul de tămâie de oameni cercetaţi penal şi consacraţi drept şantajişti de presă. În locul unor gesturi de onoare, judecătorul Dan Anton, directorul adjunct al Fiscului judeţean - Ioan Grigoriu şi şeful Camerei de Conturi - Constantin Iaţco au venit şi şi-au dat obolul lui Ghiocel.
Au mai fost zeci de funcţionari care nu s-au jenat să se pupe cu bulibaşa şantajului de presă, ba chiar să-l felicite pentru cum calomniază sute de ieşeni nevinovaţi, dar, vorba unui reprezentant al BZI, e "pleava" administraţiei, oameni chemaţi parcă special pentru a nu avea Ghiocel sala goală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu